середу, 30 листопада 2022 р.

300 років з дня народження Г..Сковороди.


3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з дня народження Григорія Савича Сковороди, філософа, мислителя, письменника, педагога, музиканта. Він постійно вчився, передавав знання іншим.

"Мандрівний філософ України", ще так називають Григорія Савича Сковороду.Філософія Сковороди глибока. Малюнок з фонтаном.Чотири струмені попадають в різні посудин. та глечики.Це фонтан нерівності рівностей. Це роздуми про рівність. Сутність життя людини передана в тому фонтані. Джерело фонтану - це Бог, абсолют, це те, що дає енергію, сенс життя. Вода розливається в різні посудини. А посудина - це кожний із нас. Усі посудини різні. Так само немає жодної людини, яка була б схожа на іншу. Нам усім цей абсолют дає життєву енергію і таланти.

Згідно з поглядами Сковороди, кожна людина наповнена талантами. Тому їй не варто задивлятися на оточуючих і повторювати чужий шлях. Потрібно шукати те, чим наповнена людина, реалізовувати свої таланти. Сковорода писав "шукати сродну працю". Коли людина займається справою до якої має хист, яка їй до душі, вона стає вільною та щасливою. На думку філософа, "сродна праця" здатна заселяти дух, приносити задоволення та радість. Вона корисна не тільки для того, хто знайшов своє покликання, й для всього суспільства загалом.



Немає коментарів:

Дописати коментар